Relatiebemiddeling


Bemiddeling is geen relatietherapie. Het doel van bemiddeling is om tot een akkoord te komen ter regeling van een conflict.

SONY DSC

Beslissen om een relatie te beëindigen is niet gemakkelijk, en al helemaal niet als jullie samen kinderen hebben. Eventueel kan relatietherapie jullie helpen bij het nemen van deze beslissing.

Proefscheiding

Bij aanhoudende relatieproblemen kan het zijn dat jullie een scheiding overwegen. Lijkt dit voorlopig nog te verregaand en te definitief, maar willen jullie toch reeds een stap in de richting van een (tijdelijke) scheiding zetten?

Het is mogelijk een regelingsovereenkomst voor de scheiding uit te werken en deze vervolgens (tijdelijk) in de koelkast te steken. Op deze manier staat er toch reeds een akkoord op papier voor het geval dat jullie zouden beslissen de echtscheiding verder te zetten. Het scheidingsdossier blijft in de kast liggen tot jullie de bevestiging zouden geven dat de scheiding mag worden ingeleid.

Indien jullie tijdelijk feitelijk gescheiden gaan leven kan het opgestelde akkoord bovendien de basis vormen voor de (tijdelijke) verblijfsregeling van de kinderen.

Wil je hierover meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.