blog_wat met de gemeenschappelijke woning

Wanneer je als koppel uit elkaar gaat, rijst een belangrijke vraag: wat met de gemeenschappelijke woning?

Er zijn op zich drie mogelijke scenario’s: de woning wordt verkocht, een van beide partners neemt de woning over, of de woning wordt voorlopig in onverdeeldheid behouden. De keuze voor één van deze drie opties is niet eenvoudig: financiële maar ook emotionele motieven steken de kop op. Partners willen de woning wel behouden of overnemen, maar er is onvoldoende financiële marge om dit waar te maken… Er kan onenigheid bestaan over de waarde van de woning en de oplegsom die de ene partner aan de andere zou moeten betalen… Men wil de kinderen liefst niet met een verhuis confronteren…
Bemiddelingsgesprekken kunnen de partners helpen om de verschillende opties tegen mekaar af te wegen en zo een goede keuze te maken.

Aan elk van de verschillende mogelijkheden zijn immers bepaalde kosten, voor- en nadelen verbonden. De optie die emotioneel of praktisch de voorkeur geniet, blijkt misschien niet altijd financieel haalbaar te zijn…

Heb je hierover nog vragen? Blijf er niet mee zitten. Of hebben jullie beslist om te scheiden en weet je niet goed waar te beginnen? Laat je goed bijstaan en neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Contacteer ons Als scheidingsexpert en erkend familiaal bemiddelaar begeleiden wij jullie scheiding. Je kan bij ons terecht voor bemiddeling van conflicten aangaande de scheiding of beëindiging van de relatie, juridische begeleiding en opmaak van het echtscheidingsakkoord en ouderschapsovereenkomsten over de kinderen. vera

Gelijkaardige artikels